Vilken Malningsgrad har du?

…..brygg har jag.

Brygg är alltid brygg, eller? Min brygg är garanterat inte samma som din brygg, Jag har aldrig hört att någon, inte jag för den delen heller, kommunicerat något annat än just det ovannämnda. Detta måste vi sluta med om vi ska få någon kvalitetssäkring ute till konsument. Vi har hittat ett enkelt och portabelt verktyg att mäta malningsgraden med.

Med denna silar man ett kaffeprov på 20g och helt enkelt ser hur mycket som stannar i respektive kammare. Det fina är att det finns standarder i USA som ger riktlinjer om vilka storlekar på silarna man ska använda och vad som är ”dripcoffee” och inte. Det jobbiga är att det inte finns i Sverige. Eller?

Vad man upptäcker också är att det finns ytterligare en parameter som spelar roll vid malningsgrad; distribution. Alltså alla korn är inte lika stora. Inte för att vi behöver ha en till parameter att hålla reda på men ovärderligt att veta om och kunna mäta den.

/Anders

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 Responses to Vilken Malningsgrad har du?

  1. Pingback: Rätt kvarn på rätt plats | Schacksvart

Lämna en kommentar